ZWEMDIPLOMA C


Zwemdiploma C behalen bij Zwemschool Groningen

Met twee diploma’s binnen, is je kind officieel een beginnend zwemmer. Dat is al een hele ontwikkeling! Diploma C maakt je kind een complete zwemmen. In de wijde buitenwereld zijn er ook nog grote zeeën en meren te vinden, waar andere situaties voor kunnen komen. Het is fijn en een geruststellende gedachte dat ook daar je kind zich weet te redden. Het zogeheten ‘survivalzwemmen’ van diploma C is een mooie mogelijkheid om je kind daadwerkelijk een veilige zwemmer te kunnen noemen. Dit diploma is te behalen bij Zwemschool VetCool in Zuid-Groningen.

zwemdiploma c

Met kleren zwemmen

Een van de onderdelen van dit diploma is met kleren aan zwemmen. Je weet tenslotte nooit wanneer er een gevaarlijke situatie kan voorkomen nabij het water. Een onverwachtse val in het water mét kleren is een stuk anders dan met slechts een bikini, badpak of zwembroek. Je kind is met kleren zwaarder en heeft meer watertrapkracht nodig. Maar geen zorgen, wij leren haar of hem hoe dit moet!

Handige technieken

Naast het zwemmen met kleren aan, gaan we ook aan de slag met nieuwe technieken. Onder of over het matje zwemmen is al geleerd bij diploma B, maar met een bepaalde afstand. Nu verbreden we deze afstand, zodat je kind het nog langer kan volhouden. Hetzelfde geldt voor de afstanden van de zwemslagen. Dan komt het echt neer op de techniek, aangezien er zo min mogelijk energie gebruikt moet worden. Ook de HELP-houding en watertrappen wordt meegenomen in de les.

Zwemdiploma C halen in Groningen?

Omdat wij de persoonlijkheid en aandacht vast willen houden bij alle diploma’s, duren de lessen bij diploma C zestig minuten. Aangezien de tijd hier korter is dan bij A, zijn er geen speel- of eetmomenten meer. Maar voor de rest blijft het doel hetzelfde als bij de andere diploma’s: effectief leren en plezier beleven. Op die manier zorgen we er voor dat je kind alle diploma’s op zak krijgt. Dit kan al in twee a drie maanden!

Lesmogelijkheden:
Maandag t/m vrijdag 

Lesduur:
60 minuten

Groepsgrootte:
10 kinderen

Voor vragen, neem contact met ons op! Heeft je kind zwemdiploma C gehaald?


Ook interessant voor jou

Ervaringen

Onze zoon heeft met heel veel plezier zwemles gehad bij zwemschool Vet Cool en inmiddels zijn diploma’s op zak! Leuke enthousiaste instructeurs, kleine groepjes dus veel aandacht voor het kind.
Zeker een aanrader!

- Clement

Een erg goede zwemschool. De lessen zijn kleinschalig, kindgericht en persoonlijk. Echt een aanrader!

- Ursula

Leuke zweminstructeurs die op een mooie manier de kinderen aan het zwemmen krijgen. Kleine groepen; veel aandacht per kind. Snel diploma gehaald

- Kees